Moje przemyślenia
- VANROOK16
-
Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
-
Moje przemyślenia
10 lata 11 miesiąc temu
Nie powinienem tego tutaj pisac, lecz na forum, ale wiem, ze częściej gracze wchodzą na Blog niż na forum
Moim pierwszym kontem było konto o nazwie Vanrook - zarejestrowany 2012 roku. Mozna więc powiedzieć, że na maxie jestem od prawie 3 lat. Zebrałem wiele doświadczenia i mogę się wypowiedzieć. Mam też kontakt osobisty z 2 byłymi zawodnikami, których namawiam wciąż na powrót. Właśnie od nich i dodatkowo ode mnie zebrałem informacje dlaczego ubywa graczy. 2 rzeczy, a raczej sprawy, które powinno się zmienić, aby lepiej to wyglądało.
1. Nie ma juz 3 lig. Zostały 2. Powinno się dać 1 i 2 lidze takie same bolidy. Kazdy gracz wchodzący do ligi 2.1, musi zmierzyc i okiełznać bolid ze silnikiem 8. Jeździ, ustawia bolid. Czas jest zawsze o wiele słabszy niż czasy 1 ligowców. Ale w głowie mówi sobie, gdy będę w 1 lidze, też ustawie 10. Wtedy następuje zdziwienie.
Bo każdy beniaminek w 1 lidze nie potrafi ustawiać bolidu na 10. Przyzwyczajony na silnik 8, nigdy nie ustawiał nawet na 9. Spada znowu do ligi 2 i traci chęci do jazdy.
Właśnie dlatego jeszcze pare lat temu istaniało wiele multikont. Gracze woleli się bawić i wygrywać, dlatego skoro nie potrafili jeździć na silniku 10, tworzyli nowe konto i ścigali się w lidze 2. I teraz dodatkowo pytanie dla 1 ligowców: Czy w 1 lidze daje Wam coś doświadczenie jazdy silnikiem na 8 ? Oczywiście, że nie. Nawet na takich torach jak samuraj ustawiamy 9.
2. Ustawić, by w weekend od kwalifikacji do zakończenia wyścigu padał ciągle deszcz raz na jakieś Gp. Dajmy na to w 3 i ostatnim. Ten moment kiedy jedziesz na oponach deszczowych, szybki s1 i s2....nagle brak opon w s3
Wyścig składał by się z minimum 2 Pit Stopów. Każdy błąd to utrata dobrej pozycji. Zawodnicy mający słabsze bolidy, bo zajmowali miejsca poza podium w pierwszych Gp, nagle mają szanse we wyścigu z czołówką. Dbanie o opony.
Co myślicie o tym?
1. Nie ma juz 3 lig. Zostały 2. Powinno się dać 1 i 2 lidze takie same bolidy. Kazdy gracz wchodzący do ligi 2.1, musi zmierzyc i okiełznać bolid ze silnikiem 8. Jeździ, ustawia bolid. Czas jest zawsze o wiele słabszy niż czasy 1 ligowców. Ale w głowie mówi sobie, gdy będę w 1 lidze, też ustawie 10. Wtedy następuje zdziwienie.
Bo każdy beniaminek w 1 lidze nie potrafi ustawiać bolidu na 10. Przyzwyczajony na silnik 8, nigdy nie ustawiał nawet na 9. Spada znowu do ligi 2 i traci chęci do jazdy.
Właśnie dlatego jeszcze pare lat temu istaniało wiele multikont. Gracze woleli się bawić i wygrywać, dlatego skoro nie potrafili jeździć na silniku 10, tworzyli nowe konto i ścigali się w lidze 2. I teraz dodatkowo pytanie dla 1 ligowców: Czy w 1 lidze daje Wam coś doświadczenie jazdy silnikiem na 8 ? Oczywiście, że nie. Nawet na takich torach jak samuraj ustawiamy 9.
2. Ustawić, by w weekend od kwalifikacji do zakończenia wyścigu padał ciągle deszcz raz na jakieś Gp. Dajmy na to w 3 i ostatnim. Ten moment kiedy jedziesz na oponach deszczowych, szybki s1 i s2....nagle brak opon w s3
Co myślicie o tym?
Warning: Undefined property: stdClass::$totalProtected in /home/lukdan4/domains/maxf1.co.pl/public_html/components/com_kunena/template/nts_kbee/layouts/message/item/default.php on line 195
Please Zaloguj to join the conversation.
- radwanek21
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
Re: Odp: Moje przemyślenia
10 lata 11 miesiąc temu
Co do silników to raczej lipa. Z doświadczenia wiadomo ze wiekszosc nowych graczy (2liga) nie umie jezdzic nawet z silnikiem na 8 a co jesli odblokujemy silniki i bedzie mozna w 2 lidze smigac z silnikiem na 9 czy 10? Wtedy raczej dopiero nowi sie zniecheca do jazdy...
Warning: Undefined property: stdClass::$totalProtected in /home/lukdan4/domains/maxf1.co.pl/public_html/components/com_kunena/template/nts_kbee/layouts/message/item/default.php on line 195
- VANROOK16
-
Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
-
10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu
Właśnie nie, bo nauczą się już korzystać z takiego silnika i skrzyni. Wejdą do 1 ligi i od razu ustawiają bolid
i jadą. Nie ukrywajmy, ze gdy ktoś jest dobry w 2 lidze, wygrywa Q i Gp to gdzieś w okolicach 5 wyścigu ustawi
sobie dopiero 8 8. Słabe ustawienie przy 1 ligowcach. Często jest właśnie, że kończą ligę swoją, są nieźli.
Nauczyli się korzystać i ustawiać, a w 1...no nie ukrywajmy czarna magia dla nich z 10.
Gdy gracze wrócę i utworzono by ligę 3, to w niej można by było wtedy ten silnik na 8. W 1 i 2 na 10
i jadą. Nie ukrywajmy, ze gdy ktoś jest dobry w 2 lidze, wygrywa Q i Gp to gdzieś w okolicach 5 wyścigu ustawi
sobie dopiero 8 8. Słabe ustawienie przy 1 ligowcach. Często jest właśnie, że kończą ligę swoją, są nieźli.
Nauczyli się korzystać i ustawiać, a w 1...no nie ukrywajmy czarna magia dla nich z 10.
Gdy gracze wrócę i utworzono by ligę 3, to w niej można by było wtedy ten silnik na 8. W 1 i 2 na 10
Ostatnia10 lata 11 miesiąc temu edycja: VANROOK16 od.
- dawidrs
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu
Podoba mi się ten pomysł,
TUTAJ
bardzo fajny pomysł też, o tyle że mpluty:) Daję to, gdyż są podobne
Ostatnia10 lata 10 miesiąc temu edycja: dawidrs od.
- Anansi
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temuVANROOK16 napisał: Nie powinienem tego tutaj pisac, lecz na forum, ale wiem, ze częściej gracze wchodzą na Blog niż na forumMoim pierwszym kontem było konto o nazwie Vanrook - zarejestrowany 2012 roku. Mozna więc powiedzieć, że na maxie jestem od prawie 3 lat. Zebrałem wiele doświadczenia i mogę się wypowiedzieć. Mam też kontakt osobisty z 2 byłymi zawodnikami, których namawiam wciąż na powrót. Właśnie od nich i dodatkowo ode mnie zebrałem informacje dlaczego ubywa graczy. 2 rzeczy, a raczej sprawy, które powinno się zmienić, aby lepiej to wyglądało.
2. Ustawić, by w weekend od kwalifikacji do zakończenia wyścigu padał ciągle deszcz raz na jakieś Gp. Dajmy na to w 3 i ostatnim. Ten moment kiedy jedziesz na oponach deszczowych, szybki s1 i s2....nagle brak opon w s3Wyścig składał by się z minimum 2 Pit Stopów. Każdy błąd to utrata dobrej pozycji. Zawodnicy mający słabsze bolidy, bo zajmowali miejsca poza podium w pierwszych Gp, nagle mają szanse we wyścigu z czołówką. Dbanie o opony.
Co myślicie o tym?
Ad1. Ligi 3 oczywiscie sa, 4 tez
Sprawe ustawiania bolidu moze pomine, bo tu prawda jest niestety dosyc brutalna, gdyz polowa 1 ligi nie potrafi bolidu ustawic (i nie mowie tu o beniaminkach), a dzieje sie tak tylko dlatego, ze potrzeba naprawde sporego doswiadczenia, a juz na pewno go trzeba, zeby wylapac pewne niuanse, ktore nieraz decyduja o tym, ze ten a nie inny kierowca ma PP
Ad2. Temat walkowany juz wielokrotnie, sam o tym pisalem nie raz, nie dwa
Oczywiscie chcialbym, zeby w kwalu i wyscigu byla rozna pogoda, kto by nie chcial...
Ostatnia10 lata 11 miesiąc temu edycja: Anansi od.
- VANROOK16
-
Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
-
10 lata 11 miesiąc temu
Anansi co do punktu 2 mam na myśli, że włączana jest pogoda deszczowa w piątek na kwalifikacje i do
poniedziałku jest. Czyli Q i GP deszczowe. Wiem, że nie można przestawiać jej tak, a w takim razie
miałoby to sens, prawda?
poniedziałku jest. Czyli Q i GP deszczowe. Wiem, że nie można przestawiać jej tak, a w takim razie
miałoby to sens, prawda?
- Anansi
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu
Przeciez napisalem, ze nie ma pogody w wyscigu, ba, nie "mamy" nawet opon
, wiec jakim sposobem moze byc deszcz czy cokolwiek innego.
Kwalifikacje nie maja tu nic do rzeczy. ale podkresle raz jeszcze, ze chcialbym abysmy w kwalach mieli powiedzmy deszcz (caly czas), a w wyscigu jakas losowa pogode, tylko wlasnie problem jest tu z wyscigiem - moze jak zaczniesz blagac AoWa to zacznie cos nad tym myslec
, ale teraz wazniejszy problem to nie pogoda w wyscigu tylko brak ludzi.
Zaraz sie okaze, ze nie bedzie mial kto w tym deszczowym wyscigu jechac
Zaraz sie okaze, ze nie bedzie mial kto w tym deszczowym wyscigu jechac
Ostatnia10 lata 11 miesiąc temu edycja: Anansi od.
- VANROOK16
-
Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
-
10 lata 11 miesiąc temu
No tak masz racje 
Mam kolejną propozycję dotyczącą teamów. Może osoby z 1 zespołu miałyby dostęp do ustawień swojego partnera?
W takiej sytuacji wyeliminowałoby to tworzenie się teamów z dobrego gracze i słabszego, który nagle przestaje
jeździć po 2 GP. Średni gracz mający możliwość jazdy z dość dobrym z pewnością podszkoli własne umiejętności.
Co o tym myślicie?
Mam kolejną propozycję dotyczącą teamów. Może osoby z 1 zespołu miałyby dostęp do ustawień swojego partnera?
W takiej sytuacji wyeliminowałoby to tworzenie się teamów z dobrego gracze i słabszego, który nagle przestaje
jeździć po 2 GP. Średni gracz mający możliwość jazdy z dość dobrym z pewnością podszkoli własne umiejętności.
Co o tym myślicie?
- STACHU32
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
10 lata 11 miesiąc temu
myśle że osoby w tego samego teamu juz taki dostep mają oczywiscie jak wspołpracuja a chyba o to chodzi w teamie
- VANROOK16
-
Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
-
10 lata 11 miesiąc temu
Nie zawsze. Gdy 2 zawodników będących w 1 teamie walczy o PP ?
Wtedy nie ma współpracy. Tak samo, gdy świetny gracz jest w teamie ze słabszym. Po co ma mu dać prawdziwe ustawienia?
Niech pojeździć na tych 0,2 s słabszych.
Chyba, ze tylko mi tak się wydaję.
Wtedy nie ma współpracy. Tak samo, gdy świetny gracz jest w teamie ze słabszym. Po co ma mu dać prawdziwe ustawienia?
Niech pojeździć na tych 0,2 s słabszych.
Chyba, ze tylko mi tak się wydaję.
Czas generowania strony: 0.196 s.