[Zrealizowane] Klasyfikacja generalna
- DonDamiano
- Wylogowany
- Użytkownik
- Anansi
- Wylogowany
- Użytkownik
- AoW
- Autor
- Wylogowany
- Admin
Re: Odp: Klasyfikacja generalna
12 lata 1 tydzień temuDonDamiano napisał: oczywiście pomysł fajny, jak wiekszosc od Aofa
pytanie tylko czy te punkty będą od nowego sezonu? czy za inne sezony zostana dodane?
Od nowego sezonu. Gdybysmy zrobili korekte z poprzednich sezonow, to za duzy balagan by sie zrobil.
The following user(s) said Thank You: Darowin
Please Zaloguj to join the conversation.
- DonDamiano
- Wylogowany
- Użytkownik
- Darowin
- Wylogowany
- Zablokowany
12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu
AoW kocham cię że od 13 sezonu to zrobisz hehe
Ogólnie uważam że pomysł zajefajny z pewnością znajdą się ludzie którzy zrobią wszystko aby być w 1 lidze.
Ogólnie uważam że pomysł zajefajny z pewnością znajdą się ludzie którzy zrobią wszystko aby być w 1 lidze.
Ostatnia12 lata 1 tydzień temu edycja: Darowin od.
- drobny513
- Wylogowany
- Zablokowany
- f1maniakpolska
- Wylogowany
- Użytkownik
12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temuAoW napisał: Siema,
minelo juz kilka sezonow od wprowadzenia klasyfikacji generalnej (wszechczasow). Bylo zalozenie, aby nie oplacalo sie bardziej byc w 2 lidze niz w 1, jednak jak widać to nie działa poprawnie.
Proponuję dwa rozwiązania:
1. Zwiekszenie mnoznika dla pierwszej ligi z 3 na 5
lub
2. Dodanie 300pkt za kazdy sezon w 1 lidze.
Jesli ma ktos jakis inny pomysl - smialo.
Musze sie z tym nie zgodzic, np. ja bedac w lidze 2. sukcesywnie pracuje nad polepszeniem swojego statusu w tej grze od ponad 2 lat, w lidze 1, jak wiekszosc wie, nie mam mozliwosci walczyc o pozycje w gorze stawki, wiec dla mnie korzystniej jest byc w lidze 2, zarobic mniej punktow <niz za pozycje w 1.>, ale walczyc o lepsze pozycje, niz konczyc stawke w 1. Mnozac x5 lige 1. Civ ucieknie niewyobrazalnie, i co? To wypaczy calosc klasyfikacji i chocbym jezdzil jeszcze kilka lat nie mam szans go wyprzedzic.. Przeciez i tak 1 lige przejechalo caly sezon 14 zawodnikow, ktorzy i tak dostali na pewno mniej pkt niz ja, za dany okres czasu, zeby ulozyc idealna klasyfikacje, to trzebaby za kazdy wyscig np liga 1. dawac kilka tys pkt, zeby wszystko bylo ustawione w hierarhii..
Wg. mnie dobrze jest tak, jak jest.
No chyba, zeby od sezonu 13, bo jak od poczatku to wypaczyloby wyniki dosc znacznie..
Ostatnia12 lata 1 tydzień temu edycja: f1maniakpolska od.
- marko21
- Wylogowany
- Użytkownik
- AoW
- Autor
- Wylogowany
- Admin
12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temuf1maniakpolska napisał: Musze sie z tym nie zgodzic, np. ja bedac w lidze 2. sukcesywnie pracuje nad polepszeniem swojego statusu w tej grze od ponad 2 lat, w lidze 1, jak wiekszosc wie, nie mam mozliwosci walczyc o pozycje w gorze stawki, wiec dla mnie korzystniej jest byc w lidze 2
No i wlasnie dlatego cos trzeba zmienic, aby bardziej "oplacalo" sie jezdzic i walczyc chocby o punktowane miejsce w 1 lidze, niz bic beniaminkow w 2 lidze. Zwiekszenie punktow dla 1 ligi sprawi, ze niektorzy gracze beda woleli choc na chwile wskoczyc do 1 ligi.
Kolejna sprawa, ktora mam nadzieje wdrozymy od najblizszego sezonu, to zroznicowanie wysokosci zyskow z wyscigow w zaleznosci od ligi. Nie moze byc tak, ze lider 3 ligi ma zdecydowanie lepszy bolid od pierwszoligowca.
f1maniakpolska napisał: No chyba, zeby od sezonu 13, bo jak od poczatku to wypaczyloby wyniki dosc znacznie..
Zmiana zostalaby wprowadzaona od 13 sezonu.
Ostatnia12 lata 1 tydzień temu edycja: AoW od.
- STACHU32
- Wylogowany
- Użytkownik
12 lata 1 tydzień temuAoW napisał: Siema,
minelo juz kilka sezonow od wprowadzenia klasyfikacji generalnej (wszechczasow). Bylo zalozenie, aby nie oplacalo sie bardziej byc w 2 lidze niz w 1, jednak jak widać to nie działa poprawnie.
Proponuję dwa rozwiązania:
1. Zwiekszenie mnoznika dla pierwszej ligi z 3 na 5
lub
2. Dodanie 300pkt za kazdy sezon w 1 lidze.
Jesli ma ktos jakis inny pomysl - smialo.
faktycznie punktacja nie bardzo premiuje 1 ligę który mówiąc nawet obiektywnie jest bardzo mocna
moja propozycja to mnożnik za 1 lige x4 i myśle że to wystarczy
Czas generowania strony: 1.943 s.