Sterowania.Zepsuła mi się klawiatura pomocy AoW !!

Sterowania.Zepsuła mi się klawiatura pomocy AoW !!

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu
Jak wiecie moja klawiatura ( a raczej strzałka w górę ) ( gaz ) uległ zniszczeniu i nie da się tego naprawić.W ogóle nie wiem czy da się OGÓLNIE...AoW , błagam , zmień mi sterowanie na WASD , o i właśnie powiem najważniejsze...

JEŚLI NIE ZMIENI MI AOW NA TO STEROWANIE, OŚWIADCZAM KONIEC KARIERY TAK TAK KONIEC bo z tym nie się nie zrobi...Nie mam pojęcie co robić.Mam laptopa...A nie wymieni się strzałki...nie da się ?...

Przykro mi , póki czas zawieszam karierę na maxf1.Jak długo ? Zobaczymy...Możliwe że zrobię sobie przerwę 3 - 5 sezonową.Pomóżcie mi na forum żeby AoW zmienił mi to..Wiem że zachowywałem się źle i przepraszam Ale błagam ...Nie przeżyję rozstania z maxem na aż tyle :(

Ostatnią deską ratunku dla mnie jest AoW,wiem że jest to głupie robić tylko dla mnie ale błagam ! :(
Ostatnia11 lata 2 miesiąc temu edycja: dawidrs od.

Please Zaloguj to join the conversation.

Re: Odp: Sterowania.Zepsuła mi się klawiatura pomocy AoW !!

11 lata 2 miesiąc temu
Kup nowego laptopa :P

11 lata 2 miesiąc temu
zgadzam się z Plutą :)

11 lata 2 miesiąc temu
Dawid nie obraz się ale twoja prośbą jest śmieszna,to nie jest takie proste aby zmienić,mi komp wysiadł i nie prosiłem aowa ze zmienił datę startu sezonu,bierz się w garść i kupuj łapka,ja juz będę zamawiał.

11 lata 2 miesiąc temu
orzeszek28 napisał: Dawid nie obraz się ale twoja prośbą jest śmieszna,to nie jest takie proste aby zmienić,mi komp wysiadł i nie prosiłem aowa ze zmienił datę startu sezonu,bierz się w garść i kupuj łapka,ja juz będę zamawiał.

Ten ma 5 miesięcy bede owego kupował...Żal aż ...Ale wiesz orzechu.Czyli jak nie zmieni mi AoW - kończę karierę.Przykro mi.

11 lata 2 miesiąc temu
dawidrs - pisalem na czacie - zapewne zlamal Ci sie klawisz. Wymien ta nakladke z innego klawisza i bedzie smigac, chyba ze masz zabudowana klawiature - zrob fote, albo podaj nazwe lapka to sie wyjasni.

Jakby bylo takie latwe wrzucenie WSAD'u to bym to zrobil, ale to jest ciezka sprawa.

11 lata 2 miesiąc temu
Znaczy jest wciśnity klawisz no nie ? Ja go jescze dociskam , i nie działa. Nazwa Laptopa... Niezbyt wiem...On tam gdzieś w środku ( klawisz ) zepsuł się.Nazwa laptopa - Acer Extensa 5220

11 lata 2 miesiąc temu
A da się podłączyć klawiaturę do dysku USB do lapka zebym jeździł ?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu
A ja mam jeszcze inny pomysł. Przemapowanie klawisza - czyli zamiana funkcjonalności jednego na funkcjonalność innego. Pomysł nie jest idealny ale być może Cię zadowoli w jakikolwiek sposób. Zawsze lepsze to niż kupno nowego laptopa/klawiatury ;)

1. Ściągnij sobie z neta program SharpKeys; potem go zainstaluj i uruchom.

2. Na dole masz przycisk Add - klikasz to i teraz:
a) po lewej wybierasz przycisk, którego funkcję chcesz zmienić - w Twoim przypadku chcesz jako jazdę do przodu W, więc wybierasz Key: W.
b) po prawej wybierasz przycisk, którego rolę pełnić będzie teraz W - czyli wybierasz Arrow: Up
.

3. Zatwierdzasz OK a następnie na dole masz przycisk Write to Registry - jego też wciskasz.

4. I teraz są dwie opcje:
a) reset kompa.
b) wylogowanie się z konta użytkownika i ponowne zalogowanie na konto
.

5. Od teraz, po naciśnięciu klawisza W, nie będzie on służył jako W, tylko jako strzałka do góry. Tak samo możesz robić z każdym innym klawiszem na klawiaturze w swoim laptopie. Możesz A zamienić za skręt w lewo, S na hamulec, D na skręt w prawo i tak dalej...

MAŁA UWAGA: od teraz funkcjonujesz tak jakby bez litery W. Możesz używać W tylko i wyłącznie jako strzałki do góry. Jeśli będziesz chciał z kimś popisać... to pisz bez W albo używaj zamiast W na przykład V. Ewentualnie, zmień działanie innego, niepotrzebnego klawisza - tak żeby funkcjonował jako W (polecam Q, bo jest rzadko używane + jest blisko W) ;)

MAŁA UWAGA NUMER 2: można ten cały proces oczywiście cofnąć w prosty sposób. Jeśli coś zmieniłeś i chcesz to cofnąć, odpalasz program, na liście w okienku wybierasz opcję, którą chcesz usunąć i pod spodem klikasz Delete, a następnie Write to Registry. Potem restartujesz kompa/wylogowujesz się i zalogowujesz ponownie i wszystko jest tak jak było :)

MAŁA UWAGA NUMER 3: programu rzecz jasna używasz na własną odpowiedzialność i co złego to nie ja. W każdym bądź razie ja się tym bawiłem i nic mi się w kompie nie schrzaniło :)
Ostatnia11 lata 2 miesiąc temu edycja: M_Pablo od.
The following user(s) said Thank You: MarcinWejda, dawidrs

11 lata 1 miesiąc temu
bierzesz pada, ściągasz xpaddera i podpisujesz sobie klawisze pod drążki i jeździsz. Proste, pisałem już o tym.

Czas generowania strony: 2.433 s.
Zasilane przez Forum Kunena