Zakłady bukmacherskie KRZYSZTOFM Corporation
- krzysztofm
- Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
Zakłady bukmacherskie KRZYSZTOFM Corporation
12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu
Ogłaszam, że uruchamiam konkurs na inwestycje w zawodników ligi 1:
Nagroda gra GT Legends bo dostałem do laptopa i zalega(albo jeszcze coś dorzucę).
Wymienieni zawodnicy będą notowani na wirtualnej giełdzie zaś ich cenę początkową wyznaczyłem na dzień 24 maja 2012
W ciagu tygodnia co tydzień po rozegraniu wyścigu w poniedziałek będę podawał nowe kursy, zaś w ciągu tygodnia przyjmował zlecenia kupna i sprzedaży zawodników do północy między sobotą a niedzielą. Można posiadać tylko jednego zawodnika więc aby kupić Rojka trzeba najpierw sprzedać Civixa jeśli się go kupiło wcześniej.
Niektóre transakcje mogą przynieść stratę więc ich limit wynosi -5zł. Po przekroczeniu limitu gracz odpada z rywalizacji.
Drugim sposobem zarabiania jest znany na giełdzie mechanizm KRÓTKIEJ SPRZEDAŻY czyli zarabianiu na spadkach. Polega na tym, że inwestor przewidując spadki danego waloru pożycza od biura maklerskiego akcje i sprzedaje je po cenie np. 10 zł gdy następują spadki inwestor odkupuje akcje po np 8 zł i oddaje je maklerowi. Różnica czyli 2 zł jest jego zarobkiem. Biorąc pod uwagę zróżnicowaną klasę zawodników początkowo krótką sprzedaż można zastosować wobec CVX, DMN, RJK, STH, DRN. Ja w pierwszym zleceniu sprzedaję krótko akcje Stacha przewidująć że nie pojedzie nastepnego wyścigu i że będzie szansa na spadek o 15%. Stachu nie pojechał jeszcze żadnego wyścigu. Wygrywa ten który zarobił nawięcej pieniedzy w stosunku do początkowego zakupu.
Cennik zawodników- notowania z 1 sesji giełdowej 24 maja 2012
CIVIX kod waloru CVX- 10 zł
Damian- kod waloru DMN- 9 zł
Rojek- kod waloru RJK- 8,5 zł
Darowin- kod waloru DRN 8 zł
Stachu- kod waloru STH 7,5 zł
Drobny- DRB, Dzagla- DZG, Barca- BRC 7 zł
Kalik KLK, Aragorn ARG- 6,5 zł
Arek ARK, Magorzata MGZ, Czysty CST, Xavi XVI, Dejwid DJW, wedas WDS, minia MNI,Diego DGO, marcink MRC, jawor JWR- 6zł
Kursy zmieniają się następująco w zależności od miejsca w kolejnym wyścigu:
1 miejsce +15%
2 miejsce +12%
3 miejsce +10%
4 miejsce +8%
5 miejsce +6%
6 miejsce +5%
7 miejsce +4%
8 miejsce +3%
9 miejsce +2%%
10 miejsce +1%
11 miejsce bez zmian
12 miejsce -1%
13 miejsce -2%
14 miejsce -3%
15 miejsce -4%
16-20 miejsce -5%
niepojechanie wyścigu -15%
Zlecenia proszę przekazywać na pocztę prywatną w podanych terminach w postaci na przykład "Sprzedaję CVX kupuję DMN"
INWESTORZY:
Krzysztofm- zlecenie krótka sprzedaż STACHA po 7,50 zł
Nagroda gra GT Legends bo dostałem do laptopa i zalega(albo jeszcze coś dorzucę).
Wymienieni zawodnicy będą notowani na wirtualnej giełdzie zaś ich cenę początkową wyznaczyłem na dzień 24 maja 2012
W ciagu tygodnia co tydzień po rozegraniu wyścigu w poniedziałek będę podawał nowe kursy, zaś w ciągu tygodnia przyjmował zlecenia kupna i sprzedaży zawodników do północy między sobotą a niedzielą. Można posiadać tylko jednego zawodnika więc aby kupić Rojka trzeba najpierw sprzedać Civixa jeśli się go kupiło wcześniej.
Niektóre transakcje mogą przynieść stratę więc ich limit wynosi -5zł. Po przekroczeniu limitu gracz odpada z rywalizacji.
Drugim sposobem zarabiania jest znany na giełdzie mechanizm KRÓTKIEJ SPRZEDAŻY czyli zarabianiu na spadkach. Polega na tym, że inwestor przewidując spadki danego waloru pożycza od biura maklerskiego akcje i sprzedaje je po cenie np. 10 zł gdy następują spadki inwestor odkupuje akcje po np 8 zł i oddaje je maklerowi. Różnica czyli 2 zł jest jego zarobkiem. Biorąc pod uwagę zróżnicowaną klasę zawodników początkowo krótką sprzedaż można zastosować wobec CVX, DMN, RJK, STH, DRN. Ja w pierwszym zleceniu sprzedaję krótko akcje Stacha przewidująć że nie pojedzie nastepnego wyścigu i że będzie szansa na spadek o 15%. Stachu nie pojechał jeszcze żadnego wyścigu. Wygrywa ten który zarobił nawięcej pieniedzy w stosunku do początkowego zakupu.
Cennik zawodników- notowania z 1 sesji giełdowej 24 maja 2012
CIVIX kod waloru CVX- 10 zł
Damian- kod waloru DMN- 9 zł
Rojek- kod waloru RJK- 8,5 zł
Darowin- kod waloru DRN 8 zł
Stachu- kod waloru STH 7,5 zł
Drobny- DRB, Dzagla- DZG, Barca- BRC 7 zł
Kalik KLK, Aragorn ARG- 6,5 zł
Arek ARK, Magorzata MGZ, Czysty CST, Xavi XVI, Dejwid DJW, wedas WDS, minia MNI,Diego DGO, marcink MRC, jawor JWR- 6zł
Kursy zmieniają się następująco w zależności od miejsca w kolejnym wyścigu:
1 miejsce +15%
2 miejsce +12%
3 miejsce +10%
4 miejsce +8%
5 miejsce +6%
6 miejsce +5%
7 miejsce +4%
8 miejsce +3%
9 miejsce +2%%
10 miejsce +1%
11 miejsce bez zmian
12 miejsce -1%
13 miejsce -2%
14 miejsce -3%
15 miejsce -4%
16-20 miejsce -5%
niepojechanie wyścigu -15%
Zlecenia proszę przekazywać na pocztę prywatną w podanych terminach w postaci na przykład "Sprzedaję CVX kupuję DMN"
INWESTORZY:
Krzysztofm- zlecenie krótka sprzedaż STACHA po 7,50 zł
Ostatnia12 lata 5 miesiąc temu edycja: krzysztofm od.
The following user(s) said Thank You: Barca77
Please Zaloguj to join the conversation.
- matis44
- Wylogowany
- Zablokowany
- Barca77
- Wylogowany
- Użytkownik
- Darowin
- Wylogowany
- Zablokowany
- wish666
- Wylogowany
- Użytkownik
- Andreas
- Wylogowany
- Użytkownik
- krzysztofm
- Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
Re: Odp: Zakłady bukmacherskie KRZYSZTOFM Corporation
12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu
Rekomendacja biura maklerskiego Krzysztofm Stock Securities
W związku z tym, że Stachu przestał jeździć kółka, jego wypowiedzi, że nie ma czasu, zmęczony,
wysoce prawdopodobne jest, że nie pojedzie również następnego wyścigu. W związku z tym rekomenduję krótką sprzedaż akcji STACHA z ceną docelową -15% od obecnych 7,50 do 6,38.
Według mnie walka o podium rozegra się między Civixem, Rojkiem i Damianem co oznacza wzrosty tych akcji o 15,12 i 10 procent. Obstawiam podium:
1. CIVIX cena docelowa 11,50 zł
2. Rojek cena docelowa 9,52 zł
3. Damian cena docelowa 9,90 zł.
Oby mije prognozy wam pomogły. Pozdrawiam.
W związku z tym, że Stachu przestał jeździć kółka, jego wypowiedzi, że nie ma czasu, zmęczony,
wysoce prawdopodobne jest, że nie pojedzie również następnego wyścigu. W związku z tym rekomenduję krótką sprzedaż akcji STACHA z ceną docelową -15% od obecnych 7,50 do 6,38.
Według mnie walka o podium rozegra się między Civixem, Rojkiem i Damianem co oznacza wzrosty tych akcji o 15,12 i 10 procent. Obstawiam podium:
1. CIVIX cena docelowa 11,50 zł
2. Rojek cena docelowa 9,52 zł
3. Damian cena docelowa 9,90 zł.
Oby mije prognozy wam pomogły. Pozdrawiam.
Ostatnia12 lata 5 miesiąc temu edycja: krzysztofm od. Powód: zmiana stawek procentowych- większe wzrosty-mniejsze spadki kursów
- DonDamiano
- Wylogowany
- Użytkownik
- krzysztofm
- Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
12 lata 5 miesiąc temu
Uwaga Stachu wrócił, nie jeździ okrązeń ale gaworzy na czacie. Kto wie co to oznacza, może będzie chciał uśpić przeciwników, zrobić dobre kwalifikacje tuż przed wyścigiem, albo w nocy z soboty na niedzielę i totalnie zaskoczyć!!!
Jeszcze jest czas żeby odwołać zlecenie krótkiej sprzedaży Stacha. Trzeba być czujnym do końca.
Jeszcze jest czas żeby odwołać zlecenie krótkiej sprzedaży Stacha. Trzeba być czujnym do końca.
- krzysztofm
- Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
12 lata 5 miesiąc temu
Coś niesamowitego jaka walka Rojka z Civixem zmiany liderów:
Obstawiałem podium Civix, rojek, Damian a jest rojek, civix, damian.
Coś takiego wygrałem czapkę Robert kubica w konkursie na wytypownie GP MONACO: trafiłem 1.Webber 3.Alonso 6.Massa 9.Raikkonen i to wystarczyło, ciekawe czy czapka dojdzie pocztą, watpię ale może się uda.
Obstawiałem podium Civix, rojek, Damian a jest rojek, civix, damian.
Coś takiego wygrałem czapkę Robert kubica w konkursie na wytypownie GP MONACO: trafiłem 1.Webber 3.Alonso 6.Massa 9.Raikkonen i to wystarczyło, ciekawe czy czapka dojdzie pocztą, watpię ale może się uda.
The following user(s) said Thank You: Barca77
Czas generowania strony: 1.969 s.