13 sezon - test bolidu
- AoW
-
Autor
- Wylogowany
- Admin
-
13 sezon - test bolidu
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu
Zapraszam do testowania bolidu na 13 sezon.
LINK do toru: www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...Itemid=4&id_toru=999
LINK do toru (mocniejsze przyspiesznie od 1 levelu) www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...Itemid=4&id_toru=998
LINK do toru (zwiekszona wartosc silnika na poczatku, mniejsze roznice w levelach silnika) ttp://www.maxf1.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=4&id_toru=997
LINK do wynikow: www.maxf1.com/top-100?tor=999
Zalozenia:
- wieksze znaczenie skrzyni
- zmniejszenie sily hamulcow
Prosze o opinie
Plik bedzie zmieniany w trakcie testow (oczywiscie bede informowal o ewentualnych korektach)
LINK do toru: www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...Itemid=4&id_toru=999
LINK do toru (mocniejsze przyspiesznie od 1 levelu) www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...Itemid=4&id_toru=998
LINK do toru (zwiekszona wartosc silnika na poczatku, mniejsze roznice w levelach silnika) ttp://www.maxf1.com/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=4&id_toru=997
LINK do wynikow: www.maxf1.com/top-100?tor=999
Zalozenia:
- wieksze znaczenie skrzyni
- zmniejszenie sily hamulcow
Prosze o opinie
Ostatnia13 lata 2 miesiąc temu edycja: AoW od.
Please Zaloguj to join the conversation.
- Darowin
-
- Wylogowany
- Zablokowany
-
- AoW
-
Autor
- Wylogowany
- Admin
-
Re: Odp: 13 sezon - test bolidu
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temuDarowin napisał: Mam mała prośbę aby jak dajemy RESET można wróciło miejsca gdzie ustawia się bolid pod tor. Żeby niepotrzebnie ciągle wychodzić z gry.
Reset specjalnie powoduje od razu wlaczenie gry - dzieki temu na 1 ustawieniach mozna jezdzic dowolna ilosc razy a nie ponownie ustawiac bolid.
Jesli ktos chce ustawic jeszcze raz bolid wystarczy odswiezyc strone (F5)
Co do samych testow to zalezy mi tez na nastepujacym eksperymencie. Zalozmy, ze mamy mozliwosc upgradowania 20 czesci w bolidzie (tyle wychodzi mniej wiecej na poczatku sezonu dla 1 ligi - poprawcie mnie, bo moge sie mylic) chodzi o znalezienie optymalnego bolidu przy takim ograniczeniu (i porownanie tego do bolidu z 12 sezonu).
Ostatnia13 lata 2 miesiąc temu edycja: AoW od.
- Paker
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
- mpodraza
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
- AoW
-
Autor
- Wylogowany
- Admin
-
- STACHU32
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
1. Uważam że poziom hamulców nie powinien wpływać na przyczepność bolidu
przy ustwieniach wszystko 10 hamulce 1 bolid nie ma przyczepność
nie ogarnąłem jeszcze całosci działania hamulców ale jeżeli dobrze myśle
levele hamulców są zrobione z mniejszą różnica miedzy kolejnymi poziomami
jeżeli tak to uważam że to świetne rozwiązanie
aktualnie często się zdarza że np.hamulce na 3 sa za mocne a na 2 za słabe
2.zastanawiałem się czy rozwiazanie silnik 100% predkosci skrzynia 100% przyspieszenia
nie było by ciekawsze ale jednak nie
większe mozliwości daje układ z podziałem ról tych elementów
jaki jest rozkład wpływu silnika i skrzyni na torze testowym???
3. uważam że dobrym rozwiązaniem było by zrobienie tabeli z teoretycznymi wynikami osiaganymi na
poszczególnych ustawieniach silnik skrzynia np. przyspieszenie do 100km/h oraz predkośc maxymalna
tabelka pokazałaby dokładnie zależność np ustawieniach 55 : przyspieszenie: 2.5s vmax 200km/h
ustawienia 73 przyspieszenie : 3s vmax 250km/h mogę się zająć przygotowaniem teoretycznej tabeli
4.zastanawiam się czy była kiedykolwiek zalezność predkości i przyspieszenia od ustawienia skrzydeł ???
może warto było by wprowadzić jakiś procent takiej zalezności w końcy w f1 duzo od skrzydeł i aero zalezy
(również nalezałoby sprecyzowac działanie samego aero w sumie to co to jest u nas aero??? co daje?)
(to samo tyczy się elektroniki nie mam zastrzeżeń ale np układ 10 1 elektro musi byc na 8 układ 6 5 elektro
może byc 3 wtedy mamy totalną różnicę w kosztach ustawinia bolidu... a może to i dobrze !!!!)
to takie drobnostki na szybko bo nie mam ostatnio czasu
a i moim zdaniem nikt chyba nie załapał jaki jest cel tych testów i wszyscy smigaja na max bolidzie
przy ustwieniach wszystko 10 hamulce 1 bolid nie ma przyczepność
nie ogarnąłem jeszcze całosci działania hamulców ale jeżeli dobrze myśle
levele hamulców są zrobione z mniejszą różnica miedzy kolejnymi poziomami
jeżeli tak to uważam że to świetne rozwiązanie
aktualnie często się zdarza że np.hamulce na 3 sa za mocne a na 2 za słabe
2.zastanawiałem się czy rozwiazanie silnik 100% predkosci skrzynia 100% przyspieszenia
nie było by ciekawsze ale jednak nie
jaki jest rozkład wpływu silnika i skrzyni na torze testowym???
3. uważam że dobrym rozwiązaniem było by zrobienie tabeli z teoretycznymi wynikami osiaganymi na
poszczególnych ustawieniach silnik skrzynia np. przyspieszenie do 100km/h oraz predkośc maxymalna
tabelka pokazałaby dokładnie zależność np ustawieniach 55 : przyspieszenie: 2.5s vmax 200km/h
ustawienia 73 przyspieszenie : 3s vmax 250km/h mogę się zająć przygotowaniem teoretycznej tabeli
4.zastanawiam się czy była kiedykolwiek zalezność predkości i przyspieszenia od ustawienia skrzydeł ???
może warto było by wprowadzić jakiś procent takiej zalezności w końcy w f1 duzo od skrzydeł i aero zalezy
(również nalezałoby sprecyzowac działanie samego aero w sumie to co to jest u nas aero??? co daje?)
(to samo tyczy się elektroniki nie mam zastrzeżeń ale np układ 10 1 elektro musi byc na 8 układ 6 5 elektro
może byc 3 wtedy mamy totalną różnicę w kosztach ustawinia bolidu... a może to i dobrze !!!!)
to takie drobnostki na szybko bo nie mam ostatnio czasu
a i moim zdaniem nikt chyba nie załapał jaki jest cel tych testów i wszyscy smigaja na max bolidzie
Ostatnia13 lata 2 miesiąc temu edycja: STACHU32 od.
The following user(s) said Thank You: AoW
- arek12
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
Mim zdaniem bolid prowadzi się lepiej jest większe przyśpieszenie po puszczeniu hamulca , aerodynamika też zdaje się lepsza przy wychodzeniu z szykan , swoje porównania opieram na testach na torze bonusowym DLA MISTRZA DAMIANA i na torze na 13 sezon DLA MISTRZA DAMIANA na tych samych ustawieniach . 
Testowałem tylko 1 opcjie z 3
Testowałem tylko 1 opcjie z 3
Ostatnia13 lata 2 miesiąc temu edycja: arek12 od.
- f1maniakpolska
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
13 lata 2 miesiąc temu
Witam wszystkich postanowilem sobie troszke pojezdzic, by przygotowac sie do sezonu 13. I...
LINK do toru: www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...id=4&id_toru=999
Średnio przepadam za tym torem, ale nie o to tu chodzi, sprawdzamy tu nowe czesci, a nie to czy lubimy, czy nie lubimy danego obiektu.
LINK do toru (mocniejsze przyspiesznie od 1 levelu) www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...id=4&id_toru=998
Przyspieszenie, jak dla mnie zbyt mocne <ale to juz osobista wypowiedz>. Przy ustawieniach jakie stosuje, po prostu mam problem, z wyrobieniem sie w 1. zakrecie. Tył troche uslizguje, ale z kolei pozniej pojawia sie podsterwonosc i w ostrych zakretach wbijam sie w bandy.
LINK do toru (zwiekszona wartosc silnika na poczatku, mniejsze roznice w levelach silnika) ttp://www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...id=4&id_toru=997
Ale tu z koleji jest wszystko w jak najlepszym porzadku, bolid reaguje, jak tego oczekuje, hamowanie jest eleganckie, plynnie przechodze z zakretu w zakret. Bolid jest "miekki", czyli taki jakiego oczekuje.
Dobra robota AoW i spolka. Pozdro
LINK do toru: www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...id=4&id_toru=999
Średnio przepadam za tym torem, ale nie o to tu chodzi, sprawdzamy tu nowe czesci, a nie to czy lubimy, czy nie lubimy danego obiektu.
LINK do toru (mocniejsze przyspiesznie od 1 levelu) www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...id=4&id_toru=998
Przyspieszenie, jak dla mnie zbyt mocne <ale to juz osobista wypowiedz>. Przy ustawieniach jakie stosuje, po prostu mam problem, z wyrobieniem sie w 1. zakrecie. Tył troche uslizguje, ale z kolei pozniej pojawia sie podsterwonosc i w ostrych zakretach wbijam sie w bandy.
LINK do toru (zwiekszona wartosc silnika na poczatku, mniejsze roznice w levelach silnika) ttp://www.maxf1.com/index.php?option=com_conte...id=4&id_toru=997
Ale tu z koleji jest wszystko w jak najlepszym porzadku, bolid reaguje, jak tego oczekuje, hamowanie jest eleganckie, plynnie przechodze z zakretu w zakret. Bolid jest "miekki", czyli taki jakiego oczekuje.
Dobra robota AoW i spolka. Pozdro
- DonDamiano
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
przejechałem po kilka okrążeń i za każdym razem 1 czystą czasówkę, i wszystkie były dość podobne:)
ustawienia 1, są lekko ślizgające
ustawienia 2, są mocno slizgające ale da się jeździć(wyjątek link 3)
ustawienia 3, są przyczepno bardzo mocno
ustawienia 4, bolid full
ustawienia 5, mocny bolid lecz ciutke słabszy silnik
ustawienia 6, bolid słaby z słabym silnikiem
ustawienia- link 1 - link 2 - link 3
5,5,10,3,6,1,8,3 - 25.067s. - ok.26.000 - 25.569s
2,2,10,1,6,1,8,1 - 27.500s - 26.099s - 25.635s(link 3, bolid dramat, w porównaniu do linków 1,2 się ślizga jak auto na letnich oponach na 10cm lodu, poprostu tragedia)
9,9,10,6,9,4,8,7 - 25.166s - 24.300s - 23.967s
10,10,10,10,10,5,10,10 - 23.498s - 23.098s - 23.334s
8,8,5,8,8,4,6,6 -25.034s -25.401s - 24.234s
2,2,4,6,6,1,4,1 - 25.767s - 25.400s - 24.931s
uwagi
ustawienia 3 link 1: bolid zachowuje się świetnie, lecz i tak o dziwo jest słabszy czas niż na tym samym linku z ustawieniami pierwszymi. interesujące
ustawienia 3, link 2,3: coś pięknego, bolid cacy, można jeździć
opinia
moim zdaniem najmiejsza różnica w mocy bolidu widoczna jest w linku 3, sama przyjemność z jazdy również najlepsza jest na linku 3, lecz ma wady, mianowicie słabo spisuję się na ustawieniach które nie są przyczepne
czasy są częściowo zależne od mojego stylu jazdy oraz od toru Dla Damiana który preferuje sobie przyczepność, ta więc zaznaczam iż jest to wyłącznie moja opinia która wcale nie musi odzwierciedlać opinii innych graczy
ustawienia 1, są lekko ślizgające
ustawienia 2, są mocno slizgające ale da się jeździć(wyjątek link 3)
ustawienia 3, są przyczepno bardzo mocno
ustawienia 4, bolid full
ustawienia 5, mocny bolid lecz ciutke słabszy silnik
ustawienia 6, bolid słaby z słabym silnikiem
ustawienia- link 1 - link 2 - link 3
5,5,10,3,6,1,8,3 - 25.067s. - ok.26.000 - 25.569s
2,2,10,1,6,1,8,1 - 27.500s - 26.099s - 25.635s(link 3, bolid dramat, w porównaniu do linków 1,2 się ślizga jak auto na letnich oponach na 10cm lodu, poprostu tragedia)
9,9,10,6,9,4,8,7 - 25.166s - 24.300s - 23.967s
10,10,10,10,10,5,10,10 - 23.498s - 23.098s - 23.334s
8,8,5,8,8,4,6,6 -25.034s -25.401s - 24.234s
2,2,4,6,6,1,4,1 - 25.767s - 25.400s - 24.931s
uwagi
ustawienia 3 link 1: bolid zachowuje się świetnie, lecz i tak o dziwo jest słabszy czas niż na tym samym linku z ustawieniami pierwszymi. interesujące
ustawienia 3, link 2,3: coś pięknego, bolid cacy, można jeździć
opinia
moim zdaniem najmiejsza różnica w mocy bolidu widoczna jest w linku 3, sama przyjemność z jazdy również najlepsza jest na linku 3, lecz ma wady, mianowicie słabo spisuję się na ustawieniach które nie są przyczepne
czasy są częściowo zależne od mojego stylu jazdy oraz od toru Dla Damiana który preferuje sobie przyczepność, ta więc zaznaczam iż jest to wyłącznie moja opinia która wcale nie musi odzwierciedlać opinii innych graczy
Ostatnia13 lata 2 miesiąc temu edycja: DonDamiano od.
Czas generowania strony: 0.215 s.