Informuję, iż Plebiscytowy tor Kasano został oficjalnie otwarty i znajduje się w bonusach (aby móc po nim jeździć nie potrzeba konta premium).
Zgodnie z wolą pewnych środowisk (tak, o Tobie mówię, Gosiu

zaprojektowałem tor będący połączeniem torów, które znalazły się w TOP3 plebiscytu organizowanego przez M_Pablo, czyli Samuraja, Kaczuszki i NO. Powstało kilka projektów, ale ostatecznie pierwszy projekt okazał się być najlepszy i to on został zrealizowany, choć wprowadzono pewne zmiany. I tak, 1 sektor to obrócony 2 sektor z Kaczuszki + szykana, 2 sektor to obrócony o 180 stopni 1 sektor z Samuraja, a 3 sektor pochodzi z toru NO. Tor Plebiscytowy zgodnie z założeniami jest kopią fragmentów znanych i lubianych torów, ale nie zabrakło miejsca na pewną unikalność, którą jest "łamana" aleja serwisowa, w której pokonujemy to przełamanie z włączonym ogranicznikiem prędkości.
Na koniec chciałbym jeszcze uzasadnić nazwę toru, która niezbyt podoba się M_Pablo. Pełna nazwa "Plebiscytowy tor Kasano" podkreśla fakt, że tor powstał na cześć Plebiscytu na najlepszy tor na Maxie oraz to, które tory znalazły się na podium i w jaki sposób zostały połączone. Pablo oczekiwał nazwy "Plebiscyt", ale uznałem, że nie komponuje się to dobrze z drugą częścią pełnej nazwy. Jeżeli ktoś chce jednak używać takiej nazwy to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko, możecie sobie mówić "Plebiscyt", "Plebiscytowy", "Tor Plebiscytowy", "Kasano", etc.
Tak więc, gorąco zachęcam do jazdy po tym nowiutkim torze, który- mam nadzieję- przypadnie Wam do gustu
PS. Skoro powstał "najlepszy" tor, to może trzeba zrobić i "najgorszy"?