13 sezon - zmiany

Re: Odp: 13 sezon - zmiany

13 lata 1 miesiąc temu
tak kaliku czyli szukamy nowych ustawień

Please Zaloguj to join the conversation.

13 lata 1 miesiąc temu
Eee to zaraz, zaraz. W poniedziałek po zaczęciu sesji treningowej nie powinno być straty 30 % z downgrade, dobrze myślę ?

13 lata 1 miesiąc temu
AcIeDneT napisał: Eee to zaraz, zaraz. W poniedziałek po zaczęciu sesji treningowej nie powinno być straty 30 % z downgrade, dobrze myślę ?

Dobrze myslisz. Ale reguly zostaly wprowadzone dzis. Wczoraj obowiazywaly stare reguly i jak ktos robil downgrade-upgrade to stracil kase.

13 lata 1 miesiąc temu
AoW napisał: Udalo sie wprowadzic zmiane planowana od dawna: od 13 sezonu bez straty finansowej mozna downgradowac i upgradowac levele podczas SESJI TRENINGOWEJ. Podczas KWALIFIKACJI ORAZ WYŚCIGU zwrot upgrade + downgrade wynosi 70%.

osobiscie tak to zrozumiałem: od piatku 20:00 (poczatek kwali) do poniedziałku 20:00(koniec wyscigu) sprzedaż części (leveli)

bolidu powoduje zwrot 70% kwoty za dany level (czyli przy downgrade) a zakup części pozostaje bez zmian ???

W związku z powyższymi zmianami prosiłbym o przedstawienie dokładnych kwot zwrotu za sprzedaż części(levele)

level 2 zakup -800tys sprzedaż w treningu +800tys sprzedaż w kwale-wyscig???

13 lata 1 miesiąc temu
STACHU32 napisał:
AoW napisał: Udalo sie wprowadzic zmiane planowana od dawna: od 13 sezonu bez straty finansowej mozna downgradowac i upgradowac levele podczas SESJI TRENINGOWEJ. Podczas KWALIFIKACJI ORAZ WYŚCIGU zwrot upgrade + downgrade wynosi 70%.

osobiscie tak to zrozumiałem: od piatku 20:00 (poczatek kwali) do poniedziałku 20:00(koniec wyscigu) sprzedaż części (leveli)

bolidu powoduje zwrot 70% kwoty za dany level (czyli przy downgrade) a zakup części pozostaje bez zmian ???

W związku z powyższymi zmianami prosiłbym o przedstawienie dokładnych kwot zwrotu za sprzedaż części(levele)

Odpowiem tak:

w zeszlym sezonie bylo tak, ze od soboty do poniedzialku strata na wykonaniu upgr->down danego levelu bolidu wynosila 30% (otrzymywalo sie 70% ceny z downgradu) teraz jest dokladnie to samo, tylko nie ma podzialu na sobota->poniedzialek tylko na trening / kwal + wyscig.

Jesli ta odpowiedz nie jest jednoznaczna, to oczywiscie moge zrobic symulacje ile otrzyma sie kasy podczas downgradu w czasie kwalifikacji, ale mysle, ze Wy to lepiej wiecie ode mnie :)

13 lata 1 miesiąc temu
AoW napisał:
STACHU32 napisał:

Odpowiem tak:

w zeszlym sezonie bylo tak, ze od soboty do poniedzialku strata na wykonaniu upgr->down danego levelu bolidu wynosila 30% (otrzymywalo sie 70% ceny z downgradu) teraz jest dokladnie to samo, tylko nie ma podzialu na sobota->poniedzialek tylko na trening / kwal + wyscig.

Jesli ta odpowiedz nie jest jednoznaczna, to oczywiscie moge zrobic symulacje ile otrzyma sie kasy podczas downgradu w czasie kwalifikacji, ale mysle, ze Wy to lepiej wiecie ode mnie :)

Dziękuje za odpowiedź dla mnie sprawa jest jasna ale zawsze warto doprecyzować

Oczywiście jeżeli jest możliwość to poproszę o taka symulacje dla poszczególnych poziomów leveli :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu
Jeśli dobrze liczę to wygląda to tak:
Upgrade na:Wydajemy na kupno:Dostajemy przy downgrade na niższy poziom (ile tracimy na całej operacji):
Poziom 2800.000560.000 (-240.000)
Poziom 3850.000595.000 (-255.000)
Poziom 4900.000630.000 (-270.000)
Poziom 5950.000665.000 (-285.000)
Poziom 61.000.000700.000 (-300.000)
Poziom 71.050.000735.000 (-315.000)
Poziom 81.100.000770.000 (-330.000)
Poziom 91.150.000805.000 (-345.000)
Poziom 101.200.000840.000 (-360.000)

Mam ja rację, czy gdzieś mi się coś pomotało? :P
Ostatnia13 lata 1 miesiąc temu edycja: M_Pablo od.
The following user(s) said Thank You: Rojek

13 lata 1 miesiąc temu
- wyniki wyscigu: od najbliższego sezonu istnieje możliwość ręcznej korekty wyników wyścigu (w poniedziałek po godzinie 20:00), jeśli w błędny sposób system obliczy pozycję startową userów w wyścigu. Sytuacja ta dotyczy głównie osiągnięcia przez 2 userów tych samych czasów w kwalifikacjach i błędnego rozstawienia ich w wyścigu (user wykręcający jako pierwszy ten sam czas powinien startować z zwyższej pozycji),

czyli proszę o korektę :)

13 lata 1 miesiąc temu
wish666 napisał: - wyniki wyscigu: od najbliższego sezonu istnieje możliwość ręcznej korekty wyników wyścigu (w poniedziałek po godzinie 20:00), jeśli w błędny sposób system obliczy pozycję startową userów w wyścigu. Sytuacja ta dotyczy głównie osiągnięcia przez 2 userów tych samych czasów w kwalifikacjach i błędnego rozstawienia ich w wyścigu (user wykręcający jako pierwszy ten sam czas powinien startować z zwyższej pozycji),

czyli proszę o korektę :)

korekta zrobiona

13 lata 1 miesiąc temu

uwaga uwaga uwaga

nie zmieniac leveli bo bedzie strata

coś nie działa jak powinno !!!!!!!!!!!!!!!!

Czas generowania strony: 0.204 s.
Zasilane przez Forum Kunena