13 sezon - zmiany
- drobny513
-
- Wylogowany
- Zablokowany
-
- AcIeDneT
-
- Wylogowany
- Zablokowany
-
- AoW
-
Autor
- Wylogowany
- Admin
-
Re: Odp: 13 sezon - zmiany
13 lata 1 miesiąc temuAcIeDneT napisał: Eee to zaraz, zaraz. W poniedziałek po zaczęciu sesji treningowej nie powinno być straty 30 % z downgrade, dobrze myślę ?
Dobrze myslisz. Ale reguly zostaly wprowadzone dzis. Wczoraj obowiazywaly stare reguly i jak ktos robil downgrade-upgrade to stracil kase.
Please Zaloguj to join the conversation.
- STACHU32
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
13 lata 1 miesiąc temuAoW napisał: Udalo sie wprowadzic zmiane planowana od dawna: od 13 sezonu bez straty finansowej mozna downgradowac i upgradowac levele podczas SESJI TRENINGOWEJ. Podczas KWALIFIKACJI ORAZ WYŚCIGU zwrot upgrade + downgrade wynosi 70%.
osobiscie tak to zrozumiałem: od piatku 20:00 (poczatek kwali) do poniedziałku 20:00(koniec wyscigu) sprzedaż części (leveli)
bolidu powoduje zwrot 70% kwoty za dany level (czyli przy downgrade) a zakup części pozostaje bez zmian ???
W związku z powyższymi zmianami prosiłbym o przedstawienie dokładnych kwot zwrotu za sprzedaż części(levele)
level 2 zakup -800tys sprzedaż w treningu +800tys sprzedaż w kwale-wyscig???
- AoW
-
Autor
- Wylogowany
- Admin
-
13 lata 1 miesiąc temuSTACHU32 napisał:AoW napisał: Udalo sie wprowadzic zmiane planowana od dawna: od 13 sezonu bez straty finansowej mozna downgradowac i upgradowac levele podczas SESJI TRENINGOWEJ. Podczas KWALIFIKACJI ORAZ WYŚCIGU zwrot upgrade + downgrade wynosi 70%.
osobiscie tak to zrozumiałem: od piatku 20:00 (poczatek kwali) do poniedziałku 20:00(koniec wyscigu) sprzedaż części (leveli)
bolidu powoduje zwrot 70% kwoty za dany level (czyli przy downgrade) a zakup części pozostaje bez zmian ???
W związku z powyższymi zmianami prosiłbym o przedstawienie dokładnych kwot zwrotu za sprzedaż części(levele)
Odpowiem tak:
w zeszlym sezonie bylo tak, ze od soboty do poniedzialku strata na wykonaniu upgr->down danego levelu bolidu wynosila 30% (otrzymywalo sie 70% ceny z downgradu) teraz jest dokladnie to samo, tylko nie ma podzialu na sobota->poniedzialek tylko na trening / kwal + wyscig.
Jesli ta odpowiedz nie jest jednoznaczna, to oczywiscie moge zrobic symulacje ile otrzyma sie kasy podczas downgradu w czasie kwalifikacji, ale mysle, ze Wy to lepiej wiecie ode mnie
- STACHU32
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
13 lata 1 miesiąc temuAoW napisał:STACHU32 napisał:AoW napisał: Udalo sie wprowadzic zmiane planowana od dawna: od 13 sezonu bez straty finansowej mozna downgradowac i upgradowac levele podczas SESJI TRENINGOWEJ. Podczas KWALIFIKACJI ORAZ WYŚCIGU zwrot upgrade + downgrade wynosi 70%.
Odpowiem tak:
w zeszlym sezonie bylo tak, ze od soboty do poniedzialku strata na wykonaniu upgr->down danego levelu bolidu wynosila 30% (otrzymywalo sie 70% ceny z downgradu) teraz jest dokladnie to samo, tylko nie ma podzialu na sobota->poniedzialek tylko na trening / kwal + wyscig.
Jesli ta odpowiedz nie jest jednoznaczna, to oczywiscie moge zrobic symulacje ile otrzyma sie kasy podczas downgradu w czasie kwalifikacji, ale mysle, ze Wy to lepiej wiecie ode mnie
Dziękuje za odpowiedź dla mnie sprawa jest jasna ale zawsze warto doprecyzować
Oczywiście jeżeli jest możliwość to poproszę o taka symulacje dla poszczególnych poziomów leveli
- M_Pablo
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu
Jeśli dobrze liczę to wygląda to tak:
Mam ja rację, czy gdzieś mi się coś pomotało?
| Upgrade na: | Wydajemy na kupno: | Dostajemy przy downgrade na niższy poziom (ile tracimy na całej operacji): |
| Poziom 2 | 800.000 | 560.000 (-240.000) |
| Poziom 3 | 850.000 | 595.000 (-255.000) |
| Poziom 4 | 900.000 | 630.000 (-270.000) |
| Poziom 5 | 950.000 | 665.000 (-285.000) |
| Poziom 6 | 1.000.000 | 700.000 (-300.000) |
| Poziom 7 | 1.050.000 | 735.000 (-315.000) |
| Poziom 8 | 1.100.000 | 770.000 (-330.000) |
| Poziom 9 | 1.150.000 | 805.000 (-345.000) |
| Poziom 10 | 1.200.000 | 840.000 (-360.000) |
Mam ja rację, czy gdzieś mi się coś pomotało?
Ostatnia13 lata 1 miesiąc temu edycja: M_Pablo od.
The following user(s) said Thank You: Rojek
- wish666
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
13 lata 1 miesiąc temu
- wyniki wyscigu: od najbliższego sezonu istnieje możliwość ręcznej korekty wyników wyścigu (w poniedziałek po godzinie 20:00), jeśli w błędny sposób system obliczy pozycję startową userów w wyścigu. Sytuacja ta dotyczy głównie osiągnięcia przez 2 userów tych samych czasów w kwalifikacjach i błędnego rozstawienia ich w wyścigu (user wykręcający jako pierwszy ten sam czas powinien startować z zwyższej pozycji),
czyli proszę o korektę
czyli proszę o korektę
- AoW
-
Autor
- Wylogowany
- Admin
-
13 lata 1 miesiąc temuwish666 napisał: - wyniki wyscigu: od najbliższego sezonu istnieje możliwość ręcznej korekty wyników wyścigu (w poniedziałek po godzinie 20:00), jeśli w błędny sposób system obliczy pozycję startową userów w wyścigu. Sytuacja ta dotyczy głównie osiągnięcia przez 2 userów tych samych czasów w kwalifikacjach i błędnego rozstawienia ich w wyścigu (user wykręcający jako pierwszy ten sam czas powinien startować z zwyższej pozycji),
czyli proszę o korektę
korekta zrobiona
- STACHU32
-
- Wylogowany
- Użytkownik
-
13 lata 1 miesiąc temuAoW napisał: Udalo sie wprowadzic zmiane planowana od dawna: od 13 sezonu bez straty finansowej mozna downgradowac i upgradowac levele podczas SESJI TRENINGOWEJ. Podczas KWALIFIKACJI ORAZ WYŚCIGU zwrot upgrade + downgrade wynosi 70%.
uwaga uwaga uwaga
nie zmieniac leveli bo bedzie strata
coś nie działa jak powinno !!!!!!!!!!!!!!!!
Czas generowania strony: 0.204 s.