Gra przestała działać płynnie
- Tomeczekm1
- Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
- AoW
- Wylogowany
- Admin
Re: Odp: Płynność
12 lata 6 miesiąc temuTomeczekm1 napisał: Chcę zapytać dlaczego na początku gry, jazda bolidem była płynna a teraz tej płynności brakuje?
Na poczatku gry czyli kiedy? Na innym torze? W zeszlych sezonach?
Generalnie problem ciecia gry to problem obciazenia procesora, sposoby:
- oczywiscie wylaczenie wszystkich innych stron (czata przede wszystkim) / muzy / gg etc
- zmniejszenie bitow do 16
- przetestowanie jazdy na innej przegladarce
- zmniejszenie obrazu CTRL-
Wiecej podpowiedzi w tym dziale: www.maxf1.com/forum/techniczne/tnie-mi-gra
Please Zaloguj to join the conversation.
- Darowin
- Wylogowany
- Zablokowany
- AoW
- Wylogowany
- Admin
12 lata 6 miesiąc temuDarowin napisał: Mnie się wydaje że to inna przyczyna bo znam inną grą online w czystym 3d a tam wogule nie tnie.Może to jest wina serwera bo trochę za słaby?
Źle Ci się wydaje. Nie wiem ile razy można tłumaczyć, a Ty swoje
- Tomeczekm1
- Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
- Tomeczekm1
- Autor
- Wylogowany
- Użytkownik
- Darowin
- Wylogowany
- Zablokowany
12 lata 6 miesiąc temuAoW napisał:Darowin napisał: Mnie się wydaje że to inna przyczyna bo znam inną grą online w czystym 3d a tam wogule nie tnie.Może to jest wina serwera bo trochę za słaby?
Przepraszam panie szefie ale nie zauważyłem co napisałeś. Rozumie czyli to wina procesora. Może kiedyś przeprowadzicie testy aby sprawdzić jakie dane techniczne komputera są minimalne potrzebne do grania w grę.
- AoW
- Wylogowany
- Admin
12 lata 6 miesiąc temuDarowin napisał:AoW napisał:Darowin napisał: Mnie się wydaje że to inna przyczyna bo znam inną grą online w czystym 3d a tam wogule nie tnie.Może to jest wina serwera bo trochę za słaby?
Przepraszam panie szefie ale nie zauważyłem co napisałeś. Rozumie czyli to wina procesora. Może kiedyś przeprowadzicie testy aby sprawdzić jakie dane techniczne komputera są minimalne potrzebne do grania w grę.
prosze ;]
testy przeprowadzalismy, wyniki byly przerozne (czasami na starych kompach nie cielo, a na nowym cielo) - zaleznosc zawsze byla jedna - obciazenie procesora.
Innymi slowy to oprogramowanie jest zle (dlatego inne gry dzialaja mimo grafiki 3D, jesli maja dobry silnik).
- Paker
- Wylogowany
- Użytkownik
12 lata 6 miesiąc temu
Aow powiem ci tak ja chodzę do technikum o profilu informatycznym i ostatnio mialem o tym mówione i lagi w grze wynikaja z tego że jeżeli procesor komputera gracza jest pszeciążony to wtedy dany gracz ma lagi albo 2 wersja jeżeli serwer maxa jest bardzo obciążony to wtedy serwer może nie wydalac i wtedy powstają lagi
- Darowin
- Wylogowany
- Zablokowany
Czas generowania strony: 2.264 s.